Vestigingsplaatsen kerncentrales en kernafval

Over de vestigingsplaatsen: Borssele nr. 1, Maasvlakte reserve, Eemshaven niet. De regering wil het liefst twee nieuwe kerncentrales laten bouwen bij Borssele in Zeeland en de kerncentrale Borssele langer in bedrijf houden, staat in een op 9 december 2022 verschenen brief van de regering. De eerste voorbereidingen worden gestart voor twee kerncentrales die elk een vermogen van 1000 tot 1650 megawatt hebben. Ze zouden rond 2035 in bedrijf kunnen komen. De regering houdt de Maasvlakte achter de hand als locatie, mocht het in Zeeland toch niet lukken. Eind 2024 moet duidelijk zijn wie de kerncentrales mag gaan bouwen en waar. De Eemshaven wordt uit het wettelijk kader geschrapt als…

Lees verderVestigingsplaatsen kerncentrales en kernafval

AWP

AWP is een landelijke politieke partij die zich alleen inzet in het midden bestuur, waterschappen en provincies. Wat vindt de Zeeuwse afdeling van kerncentrales?

Lees verderAWP

ChristenUnie

De ChristenUnie Zeeland geeft in hun verkiezingsprogramma heel weinig aandacht aan kernenergie, maar ze zijn wel voor de bouw van tenminste één nieuwe centrale.

Lees verderChristenUnie