Lees hier alles over het kernenergiestandpunt van de Boerburgerbeweging Zeeland

Verkiezingsprogramma

De BBB Zeeland heeft één zin opgenomen in haar verkiezingsprogramma over kerncentrales:

‘Inzetten op kernenergie (ook Thorium) zodat er ruimte blijft voor onze vissers’

Lees hier het volledige programma van de BBB Zeeland.

Campagne

Zoals ook het verkiezingsprogramma doet vermoeden: de kerncentrales zijn geen prioriteit voor de BBB. Dat zijn stikstof en boeren. Zo verschijnt er ook niets over de kerncentrales op hun social media. Ze waren ook niet aanwezig op de kernenergiedebatten.

Op hun website staan, gek genoeg meer punten over kernenergie:

  • Nieuwe kerncentrales naar Zeeland halen. De infrastructuur en kennis is hier reeds voor handen. Ook inzetten op Thorium en een nucleair kenniscentrum in Zeeland. Dit zorgt voor hoogwaardige werkgelegenheid. Hoogspanningskabels moeten zo veel als mogelijk onder de grond en uit het zicht blijven voor de burgers.
  • Geen verder windmolenparken en zonneweides maar inzetten op de komst van twee nieuwe kerncentrales bij Borssele (EPZ) als stabiele factor in de energietransitie. Hoogspanningskabels moeten zo veel als mogelijk onder de grond en uit het zicht blijven voor de burgers.

https://boerburgerbeweging.nl/wp-content/uploads/2023/03/BBB_PS_Verkiezingsprogramma_ZEELAND_2023_DEF.pdf