Borssele 2 en 3, doch ’t nie !

Zeeuwse debatweek kernenergie

Het Zeeuwse burgerinitiatief Stroom naar de Toekomst organiseert in de week vanaf 11 februari een Zeeuwse debatweek over kernenergie onder het motto “Borssele 2 en 3, doch ’t nie !”.

In deze debatweek gaan vrijwilligers op pad om in Zeeland circa 75.000 raamposters te verspreiden, staat de groep op marktpleinen om informatie te geven en worden in 5 plaatsen debatavonden met provinciale politici georganiseerd.

Stroom naar de Toekomst is een Zeeuws initiatief van burgers dat zeer kritisch staat tegenover de plannen om 2 nieuwe kerncentrales in Borssele te bouwen.  In de debatweek wil de groep laten zien dat het verzet in Zeeland tegen deze bouw springlevend is.

Stroom naar de Toekomst zet grote vraagtekens bij de plannen. Dat geldt bijvoorbeeld voor de aantasting van het Zeeuwse landschap met nieuwe hoogspanningsmasten. Maar ook zijn er risico’s als er 2 nieuwe kerncentrales in de steeds vollere provincie komen. Op de poster vraagt men zich af of de komst van nieuwe kerncentrales wel nodig is en of het energieprobleem niet veel beter met energiebesparing en meer zon en wind kan worden opgevangen.

Samen met tientallen vrijwilligers zal Stroom naar de Toekomst circa 75.000 raamposters verspreiden met als leus ” Borssele 2 en 3, doch ’t nie !”.  Op de achterzijde van de poster geeft de groep informatie over kernenergie, de alternatieven ervoor en praktische informatie over de debatweek.

5 Debatavonden over kernenergie

In 5 plaatsen organiseert Stroom naar de Toekomst debatavonden, waar provinciale politici met elkaar de degens zullen kruisen over het onderwerp kernenergie.
De plaatsen zijn:

Middelburg, 11 februari, 20.00 Zeeuwse Bibliotheek
Terneuzen, 14 februari, 20.00 Cinecity
Vlissingen, 15 februari, 20.00 Cinecity
Goes, 16 februari, 20.00, De Vier Linden
Heinkenszand, 17 februari, 20.00 De Stenge

Publiek is van harte welkom om te luisteren en vragen te stellen. Aanmelden is niet nodig.

Wel roept Stroom naar de Toekomst mensen op om mee te doen en eveneens een poster achter het raam te hangen. Ook kunnen mensen posters aanvragen om in hun omgeving te verspreiden.

Wil je helpen? Geef je dan op via https://wisenederland.nl/artikel/doe-mee-met-de-zeeuwse-actieweek/
Of steun ons met een donatie via onderstaande QR-code.